ALGEMEEN

Krav Maga ("contact gevecht") is ontwikkeld voor de Israeli Defense Forces door de grondlegger, Imi Lichtenfeld.

Door de jaren heen is het verder ontwikkeld voor burgers, overheid en justitie en beveiliging. Wereldwijd is staat Krav Maga bekend als het meest complete, realistische en non-nonsense zelf-verdedigingssysteem.

Het systeem wordt continu geƫvalueerd en verbeterd om te kunnen gebruiken in de steeds veranderende omstandigheden in de wereld. Wereldwijd wordt het getoetst in de praktijk door militaire eenheden in gevechtssituaties; door politie en SWAT-eenheden tijdens hun werkzaamheden; door burgers in het dagelijks leven, waaronder ook vrouwen en kinderen die te maken hebben met mishandeling, seksueel geweld en intimidatie. De wereldwijde feedback van situaties waarin krav maga gebruikt wordt, zorgt voor updates.

KRAV MAGA-TRAINING BIJ ONS TRAININGSCENTRUM

"WHEN YOU'RE UNDER PRESSURE,

YOU DON'T RISE TO THE OCCASION, YOU SINK TO THE LEVEL OF YOUR TRAINING"

In deze quote hebben Amerikaanse collega's perfect samengevat wat ik persoonlijk in gevechtsomstandigheden heb geleerd. Onder hoge / extreme druk (bv levensbedreigende omstandigheden) bepaalt je training hoe je handelt. De gedachte dat je onder die omstandigheden opeens in staat bent tot super-prestaties is niet realistisch. Je handelt zoals je getraind hebt. Hoe beter je getraind bent, hoe effectiever je handelen.

En dit is precies waar het om draait bij onze Krav Maga-trainingen. Dat betekent dat we er alles aan doen om de trainingen zo realistisch mogelijk te maken binnen de veiligheidsnormen.

Daarom kiezen wij ook bewust voor outdoor-trainingen. Het trainen op een andere ondergrond en onder invloed van het weer, voegt een extra dimensie toe. Onze eigen locatie biedt ons de mogelijkheid om extra fysieke uitdagingen in te bouwen, zoals de obstacle run-baan.